Amikor beköszönt a tél, és beszorulok a lakásba, egyik kedvenc elfoglaltságom a televíziózás. Persze ne értse félre senki, nem az eszement brazil sorozatokat nézem, hanem csakis a főzős műsorokat. Kedvenc csatornám a Tv-paprika, melyet nemcsak szívesen nézek, de több remek receptet ki is próbáltam már. Ezzel a tejszínben párolt göngyölt hússal is ott találkoztam, igaz a rénszarvas húst én lecseréltem sertés karajra, mert erre felénk nem nagyon mászkálnak rénszarvasok. Így aztán azt sem tudom hogy az eredeti recept szerint készült hús ízre milyen is lehet, de a sertéshússal készült változat nagyon is elnyerte a család tetszését.
Hozzávalók:
8 szelet sertéskaraj
16 szelet bacon
16 szelet bacon
8 db csemege uborka
1,5 dl víz
2 tk ételízesítő
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors
őrölt színes bors
szerecsendió
majoránna
bazsalikom
2 dl főzőtejszín
1 ek liszt
5 dkg vaj
5 dkg vaj
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint a fűszerekkel, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
Ezután minden szelet húsra fektessünk rá két szelet bacont, majd helyezzünk rá egy-egy darab uborkát.
Ezután szorosan tekerjük fel, majd szúrjuk át egy hústűvel (v. fogpiszkálóval) hogy sütés közben ne tudjon majd szétnyílni.
Egy tepsit kenjünk ki vajjal, majd helyezzük egymásmellé a hústekercseket. A vízzel keverjük össze az ételízesítőt, majd öntsük a hústekercsek alá.
A tejszínt keverjük simára a liszttel, majd csorgassuk a húsra. Ezután fóliával fedjük le a tepsit mielőtt a sütőbe helyeznénk.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. egy óra alatt puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd helyezzük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra. (sütés közben a tejszínes szaft szépen besűrűsödik majd)
Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én rizst készítettem, de pl. a krumplipüré is jól illik hozzá.
Tálaláskor helyezzük tányérra a hústekercset, majd kanalazzuk mellé az ízlés szerinti köretet, locsoljuk meg a tejszínes szafttal, és úgy kínáljuk.
Ezután minden szelet húsra fektessünk rá két szelet bacont, majd helyezzünk rá egy-egy darab uborkát.
Ezután szorosan tekerjük fel, majd szúrjuk át egy hústűvel (v. fogpiszkálóval) hogy sütés közben ne tudjon majd szétnyílni.
Egy tepsit kenjünk ki vajjal, majd helyezzük egymásmellé a hústekercseket. A vízzel keverjük össze az ételízesítőt, majd öntsük a hústekercsek alá.
A tejszínt keverjük simára a liszttel, majd csorgassuk a húsra. Ezután fóliával fedjük le a tepsit mielőtt a sütőbe helyeznénk.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. egy óra alatt puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd helyezzük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra. (sütés közben a tejszínes szaft szépen besűrűsödik majd)
Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én rizst készítettem, de pl. a krumplipüré is jól illik hozzá.
Tálaláskor helyezzük tányérra a hústekercset, majd kanalazzuk mellé az ízlés szerinti köretet, locsoljuk meg a tejszínes szafttal, és úgy kínáljuk.
Szia Gizi, Ez nekem nagyon tetszik, lehet, hogy ki fogom próbálni valamelyik nap.
VálaszTörlésTovábbi jó fözöcskézést. Puszi Erika