2009. február 23., hétfő

Túrógombóc.




Szeretjük a túrós ételek mindenféle változatát, így a gombócot is. Egy leves mellé kitűnő pl. második fogásnak, és még az édesség utáni vágyunkat is csökkenti. Finom vaníliás-fahajas porcukorral, és tejföllel jól meglocsolva nagyon finom. Az elkészítése pedig roppant egyszerű.


Hozzávalók:
 
50 dkg túró
15 dkg búzadara
3 tojás
zsemlemorzsa
margarin


A túrót, a búzadarát, sót és a tojások sárgáját jól összedolgozzuk és fóliával letakarva kb. 1 órán át pihentetjük.

Ezután a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a masszához. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és gyöngyöző vízben szép lassan készre főzzük.

A zsemle morzsát margarinon szép barnára megpirítjuk, és a puhára főtt, lecsepegtetett gombócokat beleforgatjuk.

Vaníliás cukros-fahajas porcukorral megszórjuk, és tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése