tag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post4002596029485483295..comments2024-03-28T06:56:38.910+01:00Comments on Gizi-receptjei: Szabolcsi almás máktorta. (avagy az ország tortája az én konyhámban)Gizihttp://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.comBlogger47125tag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-48436049724370460832016-11-27T19:54:51.120+01:002016-11-27T19:54:51.120+01:00Kedves Erika!
Először is boldog születésnapot kívá...Kedves Erika!<br />Először is boldog születésnapot kívánok Mindkettőtöknek!!!<br /><br />El sem hiszed, hogy mennyire örülök hogy megsütötted ezt a tortát, annak pedig még jobban, hogy sikert arattál vele. Volt olyan aki azt írta, hogy képtelenség megsütni, pedig nekem is többször sikerült már. Reménykedem, hogy a Te szülinapodon is ízlett mindenkinek, és sikered volt megint. <br /><br />Üdvözlettel: GiziGizihttps://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-52037067675332303052016-11-26T21:13:08.940+01:002016-11-26T21:13:08.940+01:00Kedves Gizi! Kislányom édesapjának kedvence ez a t...Kedves Gizi! Kislányom édesapjának kedvence ez a torta cukrászdai variációban. Múlt héten születésnapjára elkészítettem- Egyöntetű sikert aratott. Holnap nekem lesz szülinapom, a családomnak elkészítettem ismét, remélem nekik is ízleni fog.Köszönöm a receptet, továbbadom a tudásodat. Üdvözlettel: Erika <br />Erika+Bogihttps://www.blogger.com/profile/06143433763229241394noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-54036209596219832742014-02-08T10:32:37.726+01:002014-02-08T10:32:37.726+01:00Kedves Levente! Elnézésedet kérem a hibáért, már k...Kedves Levente! Elnézésedet kérem a hibáért, már ki is javítottam. Igen, a cukor másik felét a tejjel melegítsed forráspontig. <br /><br />Üdvözlettel: GiziGizihttps://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-2983833885251898652014-02-08T07:52:32.649+01:002014-02-08T07:52:32.649+01:00Kedves Gizi! A krémnél a cukor másik felével mi le...Kedves Gizi! A krémnél a cukor másik felével mi lesz? Azt a tejjel forraljam?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11940292503357117472noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-45602199717074019702013-05-08T16:44:01.525+02:002013-05-08T16:44:01.525+02:00Kedves Katalin!
Én nem daráltam meg a mákot, egész...Kedves Katalin!<br />Én nem daráltam meg a mákot, egészben tettem bele a tésztába. Viszont több receptet láttam, ahol darált mákkal készítették. Én csak azt tudom mondani, hogy a saját ízlésed szerint tegyed bele. Nekünk nagyon ízlett a tésztában a ropogós mákszem, de ez ízlés dolga. Kíváncsian várom, hogy Neked ízlik-e majd a torta. Jó sütögetést kívánok. Üdv. GiziGizihttps://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-9508586876722929792013-05-08T14:28:11.159+02:002013-05-08T14:28:11.159+02:00Kedves Gizike! Lehet buta kérdés, de a mákot darál...Kedves Gizike! Lehet buta kérdés, de a mákot daráljam vagy sem? Elöre is köszönöm válaszodat! Üdv Rigó KatalinKatica Konyhájahttps://www.blogger.com/profile/03299605489164628469noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-31727333626008612902013-03-24T15:08:25.494+01:002013-03-24T15:08:25.494+01:00Kedves Gábor!
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a...Kedves Gábor!<br />Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a tortád!!! Nekem semmi gondom nem volt vele,(többen levélben is megköszönték a receptet) sőt ha visszaolvasol itt is jelezték, hogy megsütötték(pl. Lilla a testvére esküvőjére is e szerint a recept szerint sütötte) és senkinek nem okozott gondot. Gizihttps://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-37408437576278115252013-03-24T13:31:10.537+01:002013-03-24T13:31:10.537+01:00Teljes kudarc lett az ünneplésből. A tészta egy 2 ...Teljes kudarc lett az ünneplésből. A tészta egy 2 mm vastag cipőtalppá tömörödött össze, a krém egy folyékony takony lett ami krémre távolról sem emlékeztet. Mindentpontosan a recept szerint csináltam.Gáborhttps://www.blogger.com/profile/14002793894059270981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-80174320457732085812012-11-11T17:42:41.955+01:002012-11-11T17:42:41.955+01:00Hello Janka,
az egybe tortaformában kisütést ne p...Hello Janka,<br /><br />az egybe tortaformában kisütést ne próbáld meg, mert nem sül át a tészta és szétáztatja az alma. èn ma próbálkoztam, és kicsit figyelmetlenül olvastam el a receptet, és nem vágtam ezt a lapos dolgot.... El´öször bosszankodtam is, milyen vacak ez a recept, aztán rájöttem én vagyok a béna :-) a tölteék egyébként tényleg finom :-)noriw@sabihttps://www.blogger.com/profile/06628390009352956361noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-50112641942995694652012-09-29T21:25:55.399+02:002012-09-29T21:25:55.399+02:00Kedves Betty!
Nagyon örülök hogy elkészítetted a ...Kedves Betty!<br /><br />Nagyon örülök hogy elkészítetted a tortát, és nálad is sikere volt. Köszönöm a kedves szavaidat, és további jó sütést-főzést kívánok!!!Gizihttps://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-31923443417534407522012-09-29T18:05:06.693+02:002012-09-29T18:05:06.693+02:00Kedves Gizi,
Elkészítettem a Szabolcsi almás mákt...Kedves Gizi,<br /><br />Elkészítettem a Szabolcsi almás máktortádat.<br />Köszönöm, hogy ilyen fantasztikus receptekkel gazdagítod, nemcsak az én de mások sütés főzés "tudományát".<br /><br />Köszönettel:<br /><br />BettyBettyhttps://www.blogger.com/profile/03985285477011198341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-39288609740392761232012-08-26T19:59:26.638+02:002012-08-26T19:59:26.638+02:00Andi nagyon köszönöm, és ha közel lennénk egymásho...Andi nagyon köszönöm, és ha közel lennénk egymáshoz, én szívesen sütnék neked is egy tortát. Végül is, nem volt olyan macerás, én is azt gondoltam, de gyorsan elkészült. Azt nem tudom a cukrászok által sütött torta ízre milyen volt, de nekünk így nagyon ízlett.Gizihttps://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-68271434113518804702012-08-26T13:45:20.576+02:002012-08-26T13:45:20.576+02:00Kóstoltam,és nagyon ízlett:) Csodás a tiéd is!!! é...Kóstoltam,és nagyon ízlett:) Csodás a tiéd is!!! én azt hiszem nem állok neki elkészíteni,egyrészt a kalóriák miatt,másrészt macerásnak tűnik,de egy pár falat,ha más készíti!!az más :):)<br />Gratula,nagyon ügyes vagy!!!!!!! -mint mindig:)-pitypanghttps://www.blogger.com/profile/14080801015974986783noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-13564428252611627862012-08-20T17:20:59.086+02:002012-08-20T17:20:59.086+02:00Kedves Elisabeth nagyon köszönöm a kedves szavaida...Kedves Elisabeth nagyon köszönöm a kedves szavaidat. Az eredeti recept alapján készült tortát választották meg idén az "ország tortájának" és nekem annyira megtetszett a recept, hogy rögtön átszámoltam a hozzávalókat, és meg is sütöttem. Nagyon finom, a tészta és a töltelék együtt. Szerintem te is imádnád, nyugodtan süssed meg. Szívesen küldenék egy kis kóstolót, de hát a távolság.....<br />PuszillakGizihttps://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-70888600973286161932012-08-20T17:16:33.597+02:002012-08-20T17:16:33.597+02:00Janka lehet akkor a sütőddel van a gond. Próbáld m...Janka lehet akkor a sütőddel van a gond. Próbáld meg, hogy tegyél az aljára egy edénybe vizet. Az én régi tűzhelyemmel is ilyen gond volt, mindig megégett a sütemény alja, aztán betettem a vizet, és sokkal szebben megsült a süti. Vagy esetleg terítsél bele alufóliát, az is jó szokott lenni.Gizihttps://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-60777552759063836382012-08-20T17:01:20.232+02:002012-08-20T17:01:20.232+02:00Én is alig várom, hogy legyen itthon alma! :) Még ...Én is alig várom, hogy legyen itthon alma! :) Még most kezdünk csak sétálni, úgyhogy hamarosan útba is ejtem a zöldségest! Biztosan nagyon finom lesz! Köszi a receptet! Örülök, hogy átszámoltad nekem/nekünk! :DEra85https://www.blogger.com/profile/06874823491480703112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-24692024577797949292012-08-20T01:26:29.715+02:002012-08-20T01:26:29.715+02:00Jajj, hogyan is tudhattam el mulasztani ezt a csod...Jajj, hogyan is tudhattam el mulasztani ezt a csodás tortát amikor imádom a krémet, persze a mákot is! Micsoda fantasztikus kreáció, Gizike! Ilyen különleges tortárol még nem is hallottam, és nem is láttam...hát csak rád hagyon a legujjabb, vagy a leghiresebb torta, és ételféléket, gyönyörüen néz ki, és egy álom volna megkostolni!<br />Puszillak,Elisabethhttps://www.blogger.com/profile/06067009428999484965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-60185427492196990582012-08-19T21:12:55.398+02:002012-08-19T21:12:55.398+02:00Köszönöm a válaszod.
Sütőpapírt én is mindig haszn...Köszönöm a válaszod.<br />Sütőpapírt én is mindig használok. A legnagyobb tepsimmel az a gond, hogy mikorra átsül mondjuk egy piskótatészta, addig szénfekete lesz az alja... :(, és félek attól, hogy bár ez nem vastag tészta, de ez is fekete aljú lenne... (amit asztán hántolhatok le róla...) Amiben meg normálisan sül az alja is, azok meg sajna csak kisebbek.... Lehet, hogy ez a többszöri bekeverős módszert fogom választani, végül is robotgéppel pikkpakk felverődik a tojásfehérje.Jankahttps://www.blogger.com/profile/16855587081608364797noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-67820596046261162352012-08-19T19:52:43.063+02:002012-08-19T19:52:43.063+02:00Janka nagyon örülök hogy idetaláltál hozzám. Ahogy...Janka nagyon örülök hogy idetaláltál hozzám. Ahogy felkerült a recept a netre, rögtön rákerestem, és már számoltam is ezerrel, hogy mennyi kell egy kisebb tortához.:)<br /><br />Szerintem nem működne, úgy ha egyben sütnéd meg a tortaformába. Ez egy igen habos tészta, és nem hiszem hogy átsülne, felemelkedne. <br /><br />Laponként is megsütheted, csak akkor mindegyik laphoz külön, sütés előtt keverjed össze a hozzávalókat, mert az alma állás közben levet enged, és összeesik a massza. <br /><br />Viszont megsütheted egyben a tésztát, és nem köröket vágsz ki belőle, hanem elvágod 3 részre, és ugyanígy rétegezed a tölteléket. Aztán ízlés szerint felszeleteled. <br /><br />Nekem nagyon régi ez a fajta tepsim, így kicsivel nagyobb, és ezért jön ki a tésztából 3 kb. 20 cm-es kör. <br /><br />Sütés előtt tegyél a tepsire sütőpapírt (én mindig azt használok), akkor biztosan nem fog leégni többet a süteményed.(süteménytől függően, egy sütőpapír többször is felhasználható)<br /><br />Reménykedem, hogy tudtam segíteni, de amennyiben további kérdésed lenne, szívesen válaszolok rá.Gizihttps://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-62518965332112900302012-08-19T19:33:53.886+02:002012-08-19T19:33:53.886+02:00Erzsike köszönöm!! A mákos, könnyű tészta a töltel...Erzsike köszönöm!! A mákos, könnyű tészta a töltelékkel nagyon jól összeillik. Viszont ez a mákos alap, más krémekhez is szuper lehet. Biztosan nem fogsz csalódni, ha elkészíted.:)Gizihttps://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-46712290405031002292012-08-19T19:31:24.023+02:002012-08-19T19:31:24.023+02:00Erika köszönöm!! Én is jobban szeretem a van. pudi...Erika köszönöm!! Én is jobban szeretem a van. pudingot a krémek, mert szerintem sokkal finomabb lesz tőle a krém. Rétegezni sem akartam úgy mint az eredeti tortánál, mert szerintem így jobban érvényesül a töltelék íze. Biztosan neked is ízleni fog, én már az újrasütésen gondolkodom, mert olyan finom volt.:)Gizihttps://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-56607914004457716382012-08-19T18:07:11.288+02:002012-08-19T18:07:11.288+02:00Nagyon jól néz ki :-))). Már nekem is szimpatikus ...Nagyon jól néz ki :-))). Már nekem is szimpatikus volt az eredeti torta, aztán gyorsan rákerestem, hogy volt-e már olyan lelkes blogger, aki megsütötte (értelmezhető mennyiségekkel, tojás nem kg-ban...), és láss csoádt, ide jutottam. ha nem is 20-án, de jövő hétvégére elkészítem szerintem családomnak.<br /><br />Lenne két kérdésem:<br />- szerinted úgy működhet a sütése, hogy ha egy kerek tortaformába öntöm bele a tésztát, abban sütöm egyben és utána vágom 3 részre (mintha normál piskóta készülne). Vagy nem emelkedne meg annyira és inkább laponként süssem meg?<br />- a másik nem technikai kérdés, csak olvastam, hogy te perem nélkül sütőlapon sütötted. Ha meg lehet kérdezni, akkor hol vettél ilyet? vagy valami régi darab amit más nem is tudsz hogy honnan van? (nekünk is gázsütőnk van, de a "hagyományos" fekete gáztepsinktől agybajt kapok, mert nagyon odaég az alja, a többi, ellenben jó tepsink meg kisebb méretű csak....Jankahttps://www.blogger.com/profile/16855587081608364797noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-9289424793319773682012-08-19T00:14:48.659+02:002012-08-19T00:14:48.659+02:00Nagyon gyors vagy,láttam én is a neten ezt a tortá...Nagyon gyors vagy,láttam én is a neten ezt a tortát. Szuper lett a tortád, nagyon szép felvágva is:) Egyszer én is kipróbálom, mert imádom a mákot:)trollanyuhttps://www.blogger.com/profile/09422338060370020956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-49205945194632067092012-08-18T22:57:31.740+02:002012-08-18T22:57:31.740+02:00Kriszti köszönöm!! Ne várakozzál vele sokáig, mert...Kriszti köszönöm!! Ne várakozzál vele sokáig, mert nagyon finom, és biztosan nálad is nagy kedvenc lesz.:)Gizihttps://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-52916079091975748692012-08-18T22:56:16.654+02:002012-08-18T22:56:16.654+02:00Gabriella köszönöm!!:)Gabriella köszönöm!!:)Gizihttps://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.com