tag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post1305550295570247829..comments2024-03-29T15:53:55.281+01:00Comments on Gizi-receptjei: Marlenka.Gizihttp://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.comBlogger57125tag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-78945386710953284602021-12-18T13:31:16.096+01:002021-12-18T13:31:16.096+01:00Nagyon örülök hogy a kedvencetek lett a Marlenka, ...Nagyon örülök hogy a kedvencetek lett a Marlenka, mi is nagyon szeretjük. :) Én is előre megfőzöm a karamellt és a hűtőben tárolom, így amikor a krém készül már nincs vele gond. A napokban készítettem egy egyszerűbb, és gyorsabb karamellt, azzal is nagyon finom lett a krém. Belinkelem a receptet: https://gizi-receptjei.blogspot.com/2021/12/marlenka.html<br /><br />Kellemes ünnepeket kívánok!<br />Üdvözlettel: GiziGizihttps://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-90318881650948614192021-12-16T19:21:26.078+01:002021-12-16T19:21:26.078+01:00Nagyon jó a recept👌Már 2x megcsinátam a családom ...Nagyon jó a recept👌Már 2x megcsinátam a családom imádja. Két napra osztom el a készítését, elég macerás de nagyon-nagyon megéri. Semmi más sütit nem kért a családom csak marlenkát.Köszönöm a receptet. Üdvözlettel Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11584511712217266276noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-3199926575074744582020-02-18T14:45:41.320+01:002020-02-18T14:45:41.320+01:00Kedves Bézsé! Ugyan 3 perces karamellnek hívják, d...Kedves Bézsé! Ugyan 3 perces karamellnek hívják, de azért egy kicsivel több idő kell hozzá. Ez egy sós karamell, de a sót ki is hagyhatod belőle. Én mézeskalács tortához csináltam, belinkelem ha gondolod nézd meg az egész receptet: https://gizi-receptjei.blogspot.com/2018/12/sos-karamellas-mezeskalacs-torta.html<br /><br /> Sós karamell hozzávalói:<br /><br />20 dkg kristálycukor<br />4 dl Hulala (v. habtejszín)<br />1 tk tengeri só<br /><br /><br />A Hulalát (v. habtejszínt) melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről.<br /><br />A kristálycukrot tegyük egy serpenyőbe, kevergetve karamellizáljuk világos színűre, majd vegyük le a tűzről, öntsük hozzá az előzőleg megmelegített tejszínt, a sót, és keverjük össze. (Amikor a meleg tejszínt hozzá adjuk a karamell kissé megkeményedik, de főzés közben majd teljesen feloldódik.)<br /><br />Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó kevergetés mellett főzzük 10-15 percig, hogy kellően besűrűsödjön a karamell. (egy sűrűbb, de még folyós állagú karamellt kell hogy kapjunk)<br /><br />Az elkészült sós karamellt ezután szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, mielőtt a torta tetejére öntenénk.<br />Gizihttps://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-54636432041389997272020-02-18T10:13:09.481+01:002020-02-18T10:13:09.481+01:00Kedves Gizi! megosztanád a 3 perces karamell recep...Kedves Gizi! megosztanád a 3 perces karamell receptjét? Köszönöm!Bézséhttps://www.blogger.com/profile/09614058227571501280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-46388419541467515422019-12-09T10:32:20.324+01:002019-12-09T10:32:20.324+01:00Biztosan sikerülni fog, igaz kicsit időigényes, vi...Biztosan sikerülni fog, igaz kicsit időigényes, viszont nagyon finom. Gizihttps://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-88751463237621420712019-12-09T03:59:38.579+01:002019-12-09T03:59:38.579+01:00SZERETNEM ÉN IS NAGYON KI PRÓBÁLNI REMELLEM FOG SI...SZERETNEM ÉN IS NAGYON KI PRÓBÁLNI REMELLEM FOG SIKERÜLNI Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10320218271536693003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-74558289848648692342019-10-30T13:10:53.304+01:002019-10-30T13:10:53.304+01:00Kedves Margit! A Marlenka igen időigényes, ezért é...Kedves Margit! A Marlenka igen időigényes, ezért én is csak ritkán sütöm meg, viszont köszönöm hogy megosztottad velem hogy hol lehet a kész tortalapokat megvásárolni. Biztosan nagyon finomak volt a kakaós vagy éppen a nélküli lapok a karamellkrémmel. Bevásárláskor keresni fogom az üzletben, és kifogom próbálni. Gizihttps://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-4466438162505275082019-10-26T09:40:04.615+02:002019-10-26T09:40:04.615+02:00én még nem sütöttem de meg fogom próbálni, viszont...én még nem sütöttem de meg fogom próbálni, viszont az Auchenben kapható a Boromir nevű tortalap egy román készítmény 1190.-ft, 2 féle: kakaós, kakakaó nélküli. Ezt kipróbáltam, nagyon jó lett, a lapokat kevés tejes katamellal megkentem utána töltöttem meg krémmelÉrsek Margithttps://www.blogger.com/profile/00245135573142764948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-43474036155464959452019-01-17T16:22:03.930+01:002019-01-17T16:22:03.930+01:00Kedves Márti! Nagyon örülök hogy megsütötted, és a...Kedves Márti! Nagyon örülök hogy megsütötted, és annak is hogy nem csalódtál a receptben, és ízlett. Szerintem is megéri a munkát, mert nagyon finom. Én nemrégiben egy kedves ismerősöm születésnapjára sütöttem meg tortaformában.:) Gizihttps://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-23619004875786434422019-01-17T05:30:00.081+01:002019-01-17T05:30:00.081+01:00Én múlt héten sütöttem meg, csoda finom lett, megé...Én múlt héten sütöttem meg, csoda finom lett, megéri a munkát! Köszönöm, és bátran kezdjétek el!Mártihttps://www.blogger.com/profile/06292149289854932965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-78146620090608778132018-12-23T11:37:35.996+01:002018-12-23T11:37:35.996+01:00Nagyon sajnálom, de fogalmam nincs mit rontottál e...Nagyon sajnálom, de fogalmam nincs mit rontottál el, lehet külön kellett volna főzni a karamellt, mert eddig még mindenkinek sikerült. A karamellt érdemes már előző nap, de akár több nappal előbb is elkészíteni hogy legyen ideje teljesen kihűlni, besűrűsödni. Kérlek olvasd el a többi hozzászólást, abból is láthatod, hogy másoknak sikerült.... Gizihttps://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-70790787406178696912018-12-23T10:03:42.909+01:002018-12-23T10:03:42.909+01:00Üdv!
Mi dupla adagot csináltunk és a krém rettenet...Üdv!<br />Mi dupla adagot csináltunk és a krém rettenetesen folyós lett 3.5 ótát főztük... es 3.5% os tejből csináltuk.... mit lehet tenni hogy a krémet feljavítsuk???Lilienhttps://www.blogger.com/profile/05833080654259660265noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-4665842437526363542018-12-22T14:56:58.988+01:002018-12-22T14:56:58.988+01:00Kedves Barbara!
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült...Kedves Barbara!<br />Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a sűrített tejes karamell, én még soha nem próbáltam, de köszönöm hogy megírtad, mert így maradok a jól bevált, kevergetős receptem mellett. A 3 perces vajkaramellt ismerem, és pl. sós karamell készítésekor azt szoktam én is csinálni.<br /><br />Meghitt, Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!<br /><br />Üdvözlettel: GiziGizihttps://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-88024640193169587022018-12-20T14:49:20.952+01:002018-12-20T14:49:20.952+01:00Sziasztok, kedves Gizi ! Tavaly óta ez a karácsony...Sziasztok, kedves Gizi ! Tavaly óta ez a karácsonyi sütink :) köszönet a receptért. Tavaly még az itt leírtak szerint csináltuk a karamellt, szuper lett. Most épp sűrített tejeset próbáltam, de nem sikerült, pedig 4 órát főtt. Savanykás, íztelen, barna folyadék lett. Biztos különböző sűrített tejek tejek léteznek. Én Kondenzmilch-et használtam, a németeknél ezt kapni. Mivel nincs időm még két órát karamellt gyártani, találtam egy angol oldalt, ahol finomítatlan barna cukor, vaj és tejszín, vagy sűrű tej összefőzéssel 3 perc alatt karamell gyártható. Így feljavítható az elrontott karamell :)<br />Ha esetleg más is így járna !<br />Jövőre inkább időben 2 óra kavargatás ;)<br />Kellemes karácsonyi ünnepeket !<br />BarbaraAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/15154260978436763028noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-14760492461570104482018-04-27T22:11:30.575+02:002018-04-27T22:11:30.575+02:00Kedves Jolán!
Elnézésedet kérem, hogy csak most v...Kedves Jolán!<br /><br />Elnézésedet kérem, hogy csak most válaszolok a kérdésedre, de nem voltam itthon, és nem voltam internetközelben.<br /><br />Sajnálom, de szerintem a karamellás szaloncukrot nem tudod felhasználni a krémhez. Viszont házilag is eltudod készíteni a karamellt, és hűtőben hosszabb ideig is eltartható. Nálunk ugyan nem sok esély van rá, mert olyan finom, hogy csak úgy magában is elkanalazgatjuk. Gizihttps://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-41897760816275579882018-04-24T18:52:59.543+02:002018-04-24T18:52:59.543+02:00Kedves Gizi!
Szeretném megkérdezni,van karamellás ...Kedves Gizi!<br />Szeretném megkérdezni,van karamellás szaloncukrom,vagy 2 kg ,azt is fel tudom használni a marlenkához,vagy az a karamell nem jó hozzá? Köszönöm ha válaszolsz. Jolcsihttps://www.blogger.com/profile/16783740476973593932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-85989327146049600112017-03-31T23:17:16.105+02:002017-03-31T23:17:16.105+02:00Nagyon örülök hogy "közbekotyogtál", ann...Nagyon örülök hogy "közbekotyogtál", annak pedig még jobban, hogy rögtön dupla adagot sütöttél! :) Én is mindig teszek a fagyasztóba, és lehet még finomabb is amikor előveszem, mert jól összeérnek az ízek. Szinte minden süteményt, és tortát lefagyasztok, mindig van pár dobozzal a hűtőbe, így ha megkívánjuk csak előveszem, és 1-2 óra múlva már ehető, de gondolom Te is így csinálod. Gizihttps://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-43865907956586782522017-03-31T09:09:57.102+02:002017-03-31T09:09:57.102+02:00Bocsánat hogy közbekotyogok, én dupla adagot sütöt...Bocsánat hogy közbekotyogok, én dupla adagot sütöttem, és 2 szeletenként lefagyasztottam kis dobozokba. Elővéve nagyon finom, állagra ugyanolyan mint a friss.Appleheadhttps://www.blogger.com/profile/06279174267907029397noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-65453003331349067522017-03-25T23:36:21.447+01:002017-03-25T23:36:21.447+01:00Kedves Zsófi! Nagyon örülök hogy meg vagy elégedve...Kedves Zsófi! Nagyon örülök hogy meg vagy elégedve a recepttel, köszönöm!! Egy napig mindenképpen eláll szobahőmérsékleten is, de ha hosszabb ideig marad belőle, akkor érdemes hűtőbe tenni, vagy hűvös helyre. Akkor szeletelni is könnyebb, és a tészta széle sem szárad ki. (pl. kamrába, spejzba...)<br />Kellemes hétvégét kívánok! GiziGizihttps://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-36146485478490316692017-03-25T21:30:03.356+01:002017-03-25T21:30:03.356+01:00Kedves Gizi, megsütöttem, a recept tökéletes! Bár ...Kedves Gizi, megsütöttem, a recept tökéletes! Bár még csak a széleit kóstoltuk, de tartok tőle, hogy nagyon hamar el fog parologni:). Kérdésem, hogy kell-e hűtőben tárolni, vagy eláll/lesz-e baja szobahomersekleten? Köszönettel, Zsófi csoffihttps://www.blogger.com/profile/11380630953278380518noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-37587656099426509532017-02-26T15:21:19.707+01:002017-02-26T15:21:19.707+01:00Kedves Applehead!
Nagyon örülök, hogy nem csalódt...Kedves Applehead! <br />Nagyon örülök, hogy nem csalódtál a receptben, és minden gördülékenyen ment. Ezek után már csak abban bízom, hogy kóstolás után is elégedett leszel a süteménnyel. Jó hosszú idő kellett Neked a karamellhez, sajnos nem tudom megmondani hogy miért. Én mindig így csinálom, igaz van hogy a vége felé egyfolytában kevergetem, lehet azért sűrűsödik be előbb. Nagyobb adagot is szoktam csinálni, mert a hűtőben eláll, és más süteményekhez is finom. Nagyon sajnálom, hogy ide nem lehet képet feltölteni. A facebookon is megtalálod a Gizi receptjei oldalt, ha esetleg ott fent vagy. Ott pl. feltudod tölteni a képeket, ha gondolod.<br /><br />További szép hétvégét, és jó étvágyat a süteményhez!Gizihttps://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-85040085238573192902017-02-25T22:43:16.416+01:002017-02-25T22:43:16.416+01:00Kedves Gizi!
Csak holnap este tudom az ízét és áll...Kedves Gizi!<br />Csak holnap este tudom az ízét és állagát referálni, de eddig azt tudom mondani, hogy csodálatos! Tökéletes recept!<br />Mindent pontosan betartva készítettem (dupla adagot:))) és gördülékenyen ment, minden egyből és könnyen összeállt, a tészta is tökéletes volt, mikor összegyúrtam. A karamellt főztem,az is sikerült, bár nekem nem 2 óra volt hanem 3-4, mire besűrűsödött. Nagyon időigényes sütike, de megéri a munkát. Kár hogy fotót nem tudok idetenni, fotóztam a készítése közben is:) és a végeredmény tényleg nagyon szép,,,KÖSZÖNÖM!!!♡<br />Szép hétvégét!Appleheadhttps://www.blogger.com/profile/06279174267907029397noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-61270511920322562722017-02-25T14:46:23.371+01:002017-02-25T14:46:23.371+01:00Nagyon köszönöm, hogy az én receptemet találtad a ...Nagyon köszönöm, hogy az én receptemet találtad a legszimpatikusabban.<br />Én is sokat kísérleteztem, még egy kedves ismerősömtől megkaptam ezt a receptet. Többen is jelezték, hogy megsütötték, és nagyon jól sikerült, elégedett volt mindenki. A házi karamell kicsit talán időigényesebb, viszont nagyon finom. Izgatottan várom a visszajelzésedet, és reménykedem benne, hogy nem fogsz csalódni.<br /><br />Kellemes hétvégét, és jó sütkérezést kívánok! Gizihttps://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-61724035771354021192017-02-25T12:42:33.667+01:002017-02-25T12:42:33.667+01:00Évek óta tervezem kedvenc sütim, a marlenka sütésé...Évek óta tervezem kedvenc sütim, a marlenka sütését, de valahogy mindig egyszerűbb volt megvenni:))))<br />Nagyon nagyon sok recept közül ez volt a legszimpatikusabb, a Tiédre esett a választás. <br />Most állok neki a karamell főzésénék! Mindenképp jelzem az eredményt :) Appleheadhttps://www.blogger.com/profile/06279174267907029397noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7716857683131158704.post-24489470589238407412016-12-13T19:10:29.825+01:002016-12-13T19:10:29.825+01:00Kedves Marika! Sajnálom hogy nem áll össze tészta,...Kedves Marika! Sajnálom hogy nem áll össze tészta, mert az eddigi hozzászólásokat visszaolvasva mindenki elégedett volt a recepttel, és gond nélkül sikerült a süteményük. <br /><br />A recept leírást pontosan követted?? Ha így már összeállt a tészta, akkor jól tetted hogy tettél hozzá egy kevés tejet és zsírt. Reménykedem, hogy ezek után már sikerül a sütemény, és elégedett leszel vele. <br /><br />Kérlek, írd majd meg, hogy milyen lett a süteményed. Gizihttps://www.blogger.com/profile/11946560057140976134noreply@blogger.com