2021. február 26., péntek

COVID-19 és a védőoltás!

 


Nagyon vártam már azt a napot, amikor végre Én is megkaphatom a vakcinát, mely reményeim szerint megvéd a betegségtől, és reménykedem hogy eljön majd az az idő is amikor újra kinyílik előttem a világ. Ez a nap pedig tegnap érkezett el, így a délelőtt folyamán meg is kaptam a védőoltást. Az egész nem tartott tovább, mint ameddig végignézed a képeket....Persze tudom hogy ettől még elkaphatom a vírust, de már annak is örülni fogok, ha nem kerülök kórházba, sőt még lélegeztető gépre sem, mert attól rettegek csak igazán.

Mivel az oltás óta eltelt egy nap, így beszámolhatok róla, hogy a vakcinának nálam semmilyen mellékhatás nem jelentkezett. Sőt... még azt sem tudom megmondani hogy hol van a tűszúrás helye, mert még az sem látszik. Gondolom, ha eddig nem jelentkeztek a tünetek, már ezután nem is fognak, így mindenkit csakis arra bíztatok, hogy vegye fel a védőoltást, ezzel megvédve a saját maga, a családja, és a környezete egészségét.


Szívem szerint az orosz vakcinára tettem le a voksot, de mivel éppen a Kínai Sinopharm vakcina állt a rendelkezésemre, így gondolkodás nélkül nyújtottam oda a karomat. Miért is kellene ettől a vakcinától félnem, miért is lennének fenntartásaim vele kapcsolatban, amikor már több 10 millió embert beoltottak vele. Meg különben is, amit nem Kínában gyártanak legyen az ruházati cikk, elektronika.... az szinte mind hamisítvány, hát akkor ez az oltás miért is lógna ki a sorból, és miért is ne lenne hatásos. Különben is a magyar virológusok megvizsgálták, és én ezeknek a tudósoknak minden egyes szavát elhiszem, az uniós engedélyeztetőkről pedig fogalmam nincs hogy miféle emberek, és milyen tudással rendelkeznek.


Persze azért van olyan vakcina, mellyel kapcsolatban fenntartásaim vannak, de ez kizárólag csakis az én saját véleményem, és semmi körülmény között nem engedtem volna beoltatni magamat... ilyen pl. a Pfizer vakcina, az AstraZeneca vakcinája, és ha az életem múlna rajta a Johnson&Johnson vakcinából akkor sem kérnék.

 

Végezetül pedig szeretnék megosztani egy szösszenetnyi történetet tanulságként... egy kedves ismerősöm, akit mint embert nagyon tiszteltem, és becsültem, sajnos a legnagyobb vírustagadók közé tartozott, mert neki az volt a meggyőződése... Szerinte a COVID-19 egy nem létező vírus, és a védőoltás is csak egy hisztéria része.... Persze ez az Ő saját véleménye volt, mert mint nekem is, így neki is megvolt erről az egészről a véleménye, és ez így természetes, mert nem vagyunk egyformák.

Aztán szomorúan vettem róla tudomást, hogy ez a számomra kedves ember bekerült a kórházba, majd rá nem sokra ez a makacs vírus sajnos Őt is legyőzte.... most hónapokkal később is naponta eszembe jut, és biztos vagyok benne, ha tehetné megváltoztatná a véleményét, de sajnos már késő.... 😥

 

4 megjegyzés:

 1. Nagyon jó egészséget kívánok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Katalin, nagyon köszönöm, és viszont kívánom Nektek is!

   Törlés
 2. Köszi, hogy leírtad. Nálam holnap lesz a nap, amit már alig vártam. 69 vagyok, ez volt az egyetlen lehetőség, de boldogan mondtam igent, holott kedves barátaim mindenféle lehetetlen alakok videóit küldözgetik nekem, "bizonyítandó", hogy a covid álhír, mesterséges, stb, le se írom ezt a sok ostobaságot.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök hogy Te is az oltás mellett döntöttél, és nem hallgattál a "féleszű" ellentáborra. Gondolom már megkaptad az oltás, és szívből kívánom, hogy semmilyen mellékhatását ne érezd. Én azóta is jól vagyok, sőt.... állítom hogy a szinte elviselhetetlen ízületi fájdalmaim is nagyban enyhültek. Több közeli ismerősöm, barátom is elkapta a vírust, és sajnos már egyik sincs velünk :( :( Szomorúan hallgatom a napról, napra aggasztóbb adatokat, és megnyugvással tölt el hogy már be vagyok oltva. Persze ettől még én is elkaphatom, de ha nem kerülök kórházba, ne adj isten esetleg lélegeztető gépre, na már akkor elégedett lesz.

   Törlés