2020. december 27., vasárnap

Szilveszteri receptajánló.... levesek, sültek, saláták...

 
A néphagyomány szerint az év első napján lencsét, babot, borsót..... kell fogyasztani, mert ezek a termények a pénzt, és ezzel együtt a mellénk szegődött szerencsét jelképezik a babona szerint.
Szintén a babona szerint újév napján disznóhúst együnk, mert az kitúrja a szerencsénket, és szárnyast semmiképpen, mert az elkaparja. 

Ezeket a népi babonákat figyelembe véve készül nálam minden évben a szilveszteri, és az újévi menü. Ötletadónak pedig összegyűjtöttem kedvenc receptjeimet..... a levesek, sültek, és saláták mindegyike nagyon finom, így bátran merem ajánlani.


A receptek pedig a képek alatt lévő linkre kattintva olvashatóak.

 


 

 Lencseleves kolbászmorzsás krumpligombóccal

 

 



 Bőrös sült császárhús

 

 


 Almás-répás lencsesaláta

 

 


 Kolbászos lencseleves kapros krumpligombóccal

 

 


 Kolbásszal töltött lencsefelfújt

 

 


 Mustáros-kolbászos lencseleves

 

 


 Barna sörös-fűszeres csülök

 

 


 Lencseleves sült debrecenivel

 

 


 Almaágyon sült csülök

 

 


 Csülök pékné módra

 

 


 Mázas sertés hasaalja

 

 


 Gyömbéres-kókuszos vöröslencse leves

 

 


 Gombás lencsefasírt

 

 


 Virslis lencseleves

 

 


 Coleslaw saláta (amerikai káposztasaláta)

 

 


 Lencsesaláta

 

 


 Paradicsomos vöröslencse leves

 

 


 Lencsefőzelék

 

 


Töltött sertéstarja


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése