A néphagyomány szerint az év első napján lencsét,
babot, borsót..... kell fogyasztani, mert ezek a termények a pénzt, és
ezzel együtt a mellénk szegődött szerencsét jelképezik a babona szerint.
Szintén a babona szerint újév napján disznóhúst együnk,
mert az kitúrja a szerencsénket, és szárnyast semmiképpen, mert az
elkaparja.
Ezeket a népi babonákat figyelembe véve készül nálam minden évben a szilveszteri, és az újévi menü. Ötletadónak pedig összegyűjtöttem kedvenc receptjeimet..... a levesek, sültek, és saláták mindegyike nagyon finom, így bátran merem ajánlani.
A receptek pedig a képek alatt lévő linkre kattintva olvashatóak.
Lencseleves kolbászmorzsás krumpligombóccal
Kolbászos lencseleves kapros krumpligombóccal
Kolbásszal töltött lencsefelfújt
Mustáros-kolbászos lencseleves
Gyömbéres-kókuszos vöröslencse leves
Coleslaw saláta (amerikai káposztasaláta)
Paradicsomos vöröslencse leves
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése