2012. június 27., szerda

Cukkinis-baconös tészta.



Az évnek ebben a szakaszában a sokféle friss zöldségnek, és gyümölcsnek köszönhetően talán kicsit könnyebb helyzetben  vagyunk mi háziasszonyok, mivel egyszerűbb kiválasztani miből is készüljön az ebéd, vagy éppen a vacsora. Én ennek ellenére sokszor a bőség zavarában  nehezen tudom eldönteni éppen mi is legyen az ebéd. A cukkini az egyik nagy kedvencem, és bevallom, ilyenkor legszívesebben minden nap azt készítenék. Ezért aztán megpróbálom minél többféleképpen, és változatosabban elkészíteni. Na persze azt csakis én gondolom úgy, hogy naponta cukkini legyen az ebéd, ezért aztán más finomság is kerül a tányérunkra. Ennek az egyszerű cukkinis  tésztának viszont olyan nagy sikere volt, hogy rögtön fel is került a sűrűbben elkészítendő ételek listájára.  Természetesen most is saját magam gyúrtam hozzá a tésztát, de így is röpke egy óra alatt elkészült az ebéd. Készen vásárolt tésztából pedig még rövidebb idő alatt az asztalra varázsolhatjuk ezt a finom tésztás ételt. 






Hozzávalók:


20 dkg tészta
1 db cukkini 
15 dkg bacon
3-4 gerezd fokhagyma
őrölt bors
szerecsendió
2 dl tejszín
sajt


A cukkinit reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A bacont ízlés szerint kockázzuk fel.

Egy serpenyőbe tegyük bele a felkockázott bacont, majd süssük szép pirosra. Amikor már szép piros, ropogós, szűrőkanállal szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre a tálalásig.

A visszamaradt zsírba nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, majd rögtön adjuk hozzá a lereszelt cukkinit. Ezután ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és szerencsendióval, majd pároljuk félpuhára. 
Ekkor öntsük fel a tejszínnel, keverjük óvatosan össze, majd pároljuk addig, hogy egy kicsit besűrűsödjön.

Közben a tésztát főzzük puhára enyhén sós vízbe, majd szűrjük le, és öntsük a tejszínes-cukkinihez. Óvatosan keverjük össze, hogy a cukkinis szósz mindenhol bevonja a tésztát, majd pár perc alatt melegítsük össze.

Tálaláskor szedjünk tányérba a tésztából, majd a tetejét szórjuk meg a kisütött baconnel, és reszeljünk rá ízlés szerint sajtot.


25 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jónak tűnik!Ki is fogom próbálni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Borga biztosan Neked is ízleni fog, egyszerű és mégis finom.

      Törlés
  2. Ez nagyon-nagyon fincsi!!! (csak még nincs a kertünkben cukkini - kell még pár hét, hogy le lehessen szedni:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam rengeteg cukkini van, ha nem lennénk ilyen messze szívesen megajándékoználak néhány példánnyal.:)

      Törlés
  3. Nagyon jónak hangzik és guszta! Már én is lassan cukkinit is hozok a konyhámba mert eddig csak patiszont vettem. Szeretem az ilyen tésztás ételeket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva szerintem a cukkinit sokkal többféleképpen ellehet készíteni, én azért szeretem jobban.

      Törlés
  4. De jó ötlet, igazán nekem való - kaptam ugyanis 4 nagy cukkinit amiből már kettőt háromféle módon elkészítettem a héten. De ezennel megpecsételődött a harmadik sorsa! :-)
    Fantasztikus a blogod, nagyon sokoldalú és ötletes!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm, kedves szavaidat!!! Milyen finomságokat készítettél, van esetleg valami jó recepted??? Nálam rengeteg a cukkini, és szerencsére nagyon szeretjük, csak már lassan kifogyok az ötletekből.

      Törlés
  5. én még barátkozom a cukkinivel és padlizsánnal is. Azért szoktam készíteni csak nem túl gyakran. Ezt a finom tésztát azért bármikor megkóstolnám!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erika barátkozzál csak meg mindkettővel, meglátod milyen változatosan lehet elkészíteni mindkettőt. A tészta pedig, nagyon finom volt.:)

      Törlés
  6. Mi jó barátok vagyunk, imádom:) Zseniális ez a tésztás étel, egyszerű, mégis nagyon finom:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erzsike köszönöm, és köszöntelek a cukkiniimádók táborában. Igazad van, egyszerű és finom, akár minden nap megtudnám enni.:)

      Törlés
  7. Egyik kedvencem a cukkinis tészta, de nálam a bacon nem játszik:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Krinsz, bacon nélkül is nagyon finom!!!:))

      Törlés
  8. Cukkinivel barátkozok, erre a házi tésztára vágyok egy ideje és nagyon megkívántam ezt az összeállítást. Holnapra tészta van betrevezve ebédre, mi lenne ha... van ám hozzá cukkini is:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És ez is lett az ebédünk! Imádtam! Nagyon bejött a cukkini íze így, eddig sose próbáltam. Köszönöm az ötletet!

      Törlés
    2. Emi nagyon örülök, hogy Neked is ízlett így elkészítve a cukkini. Jó étvágyat kívánok hozzá. Nyugodtan merjél kísérletezni az ízekkel, és a hozzávalókkal, meglátod mind nagyon finom lesz.

      Törlés
  9. Hú, ez isteni, én pont így szeretném, ahogy van! Már kezd nekünk is teremni a cukkini, alig várom, hogy valami finomat csináljak belőle, minden formájában szeretem! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látom Te is cukkinirajongó vagy, majd megyek és meglesem milyen finomságokat készítesz. Én már kezdek kifogyni az ötletekből, pedig cukkini az lenne hozzá bőven.:)

      Törlés
  10. Nálunk is ez volt a vacsora az este, csak bolti tésztával.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kati bolti tésztával is éppen ilyen finom lehetett. Örülök hogy Neked is tetszett a recept.:)

      Törlés
  11. Ez lesz a mai ebédünk.Köszönöm a receptet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm, hogy Te is elkészítetted ezt a finom tésztát, és csak reménykedni tudok benne, hogy ízlett.:)

      Törlés
  12. Kedves Gizi,
    már harmadik éve Csehországban élek, nem volt könnyű megszokni az itteni konyhát. Remek recepteid vannak, mindig felidéztetik velem a jó magyar ételeket. A sajttorta recepteid közül minden héten kipróbálok egyet, hatalmas sikerük van. Ma estére ez a cukkinis tészta és a citromos sajttortácskáid a menü.
    További sok sikert a bloghoz és csak így tovább! :)
    Bea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Beáta!
      Nagyon köszönöm, hogy rendszeresen látogatod a blogomat. Nagy öröm számomra, hogy tetszenek a receptjeim, és szívesen elkészíted a családodnak.
      További jó nézelődést, sütést-főzést kívánok!!

      Üdvözlettel:

      Gizi

      Törlés