2012. február 9., csütörtök

Mogyorókrémes palacsinta Valentin napra.



Ma palóclevest főztem ebédre, és gondoltam sütök mellé néhány palacsintát, már úgyis olyan régen volt. Amikor elkezdtem bekeverni a palacsintatésztát, eszembe jutott, hogy hamarosan itt van a Valentin nap,  ezért kicsit ünnepibbé szerettem volna varázsolni, ezzel is ötletet adni azoknak, akik esetleg ezzel a finomsággal szeretnének kedveskedni életük párjának. Így aztán előkerült a kakaó, és a piros ételfesték, melyekkel kicsit megszíneztem a tésztát. Teljesen azért a színével nem vagyok elégedett, mert még sütés előtt, olyan szép piros volt, sütés után pedig, már inkább barnás. Lehet kicsivel több pirosítót kellett volna belekeverni, na majd legközelebb. A kisült palacsintákat először vékonyan megkentek  rebarbarás-szilvalekvárral, majd megtöltöttem habos-mogyorókrémmel. Igaz színre nem azt kaptam amit vártam, na de ízre........... Az édes palacsintatészta, a kissé pikáns lekvárral, és a habos krémmel, nagyon, de nagyon finom volt. Bátran merem ajánlani mindenkinek.





Hozzávalók:

3 db tojás
2 dl tej
3-4 dl szénsavas ásványvíz
kb. 20 dkg liszt
2 tk cukor
csipet só
5 dkg vaj
2 tk kakaó
piros ételfesték

A tojásokat a cukorral, és a csipet sóval simára keverni, majd hozzákeverni a tejet, és a fele mennyiségű ásványvizet. Ezután beleszitálni a lisztet, és jó alaposan összekeverni. Amikor már teljesen sima az állaga, hozzákeverni a kakaót, a piros ételfestéket, és az olvasztott vajat, majd annyi ásványvizet, hogy egy közepesen sűrű palacsintatészta legyen belőle.

Olajjal vékonyan kikent teflon serpenyőbe, belekanalazni egy merőkanál masszát, majd magas hőmérsékleten pár perc alatt készre sütni. Sütés közben nem kell átfordítani a palacsintát, elég csak az egyik oldalán sütni.


Habos-mogyorókrém:

3-4 ek Nutella
3 dl Hulala(v. habtejszín)

A hulalát (v. habtejszínt) kemény habbá verni. A mogyorókrémet egy tálba tenni, majd apránként, kézi habverővel, hozzákeverni a keményre felvert tejszínhabot.

Tálalás előtt a palacsintákat vékonyan megkenni ízlés szerinti lekvárral, majd összehajtani, és megtölteni a habos-mogyorókrémmel. Én rebarbarás-szilvalekvárral töltöttem meg, és a kissé pikáns íz, nagyon jól illett a mogyorókrémhez.

26 megjegyzés:

  1. Hű, nagyon szeretheted az uradat, ha ilyen finomat sütöttél neki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :))) Kriszti erre most mit is lehetne felelni!!! persze így van, de azért valami finom, krémes desszertre is vágytam közben.

      Törlés
  2. Gizike, ez egy igazan zseni es perfekt deszert Valentin napjara. Imadom a Nutellas mogyoro kremet. En keszitettem Csokis Pancake-et banan szeletekkel, es sziruppal, reggelire, egy par honapja. Ezt a receptet palacsintaval szivesen ki probalnam. Nagyon guszta, elegans, es fantasztikusan finom:DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elisabeth köszönöm!! Én is imádom a Nutellát, így el is dugom az üveget, mert nem tudom megállni hogy ne nyalakodjak bele. A Te amerikai palacsintád is nagyon finom lehetett, szívesen megkóstoltam volna. Próbáld ki ezt a mogyorókrémes-habos tölteléket, meglátod nem lehet neki ellenállni. Persze a diétánknak nem éppen ilyen finomságokra van szüksége, de már annyira kiéheztem rá.:)

      Törlés
  3. Gyönyörű lett!! Biztos nagyon finom is!

    VálaszTörlés
  4. Hogy neked milyen ötleteid vannak:) Csudajó és csudaszép:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kati köszönöm!!! Tudod hogy mindig kitalálok valamit, igaz nem mindig úgy sikerül ahogyan én szeretném.:)

      Törlés
  5. Imádjuk mi is a nutellás palacsintát!Számításom van sütni, de előbb nutellát kellene csinálnom.Igyekeznem kell, mert mindjárt itt van Valentin.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marisz saját magad készíted a Nutellát??? Elárulod hogyan kell, mert én is szívesen kipróbálnám.

      Törlés
  6. Milyen csábító!A párom palacsinta imádó:)) Jó ötlet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emi akkor ez a recept éppen Neked való, hogy megtudd vele lepni a párodat.:)

      Törlés
  7. Azt gondoltam először, hogy kakaóval színezted a masszát, de így még ünnepiesebb! Brávó! Nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Juci köszönöm. Egy kevés kakaó is került bele, lehet hiba volt, mert így inkább barnás lett, és nem piros. Legközelebb remélem olyanra sikerül mint amilyenre szeretném. Viszont nagyon finom volt.

      Törlés
  8. Gizusom,már hiányoltam is a Valentin napi meglepetés desszertedet:-),nagyon szép lett szerintem a színe,na és nagyon finom is lehet hogy írtad,egy párat bekapkodnék belőle:-)Puszi Nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dittus látod lassan összeszedem magam, és azért idén is készül néhány Valentin napi desszert. Szívesen küldöm a kóstolót. Puszilom az egész családot.:)

      Törlés
  9. Csábító, gyönyörű a színe, az íze is szuper lehet:) Szerencsés az, akinek ilyen készül:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erzsike köszönöm!! Látod nekem is van egy arany emberem, sütök is neki szívesen.:)

      Törlés
  10. Nagyon ötletes és szívmelengető! :)

    VálaszTörlés
  11. Ez fantasztikus! Szemet gyönyörködtető és finom is!! Csuda jó ötlet!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. María köszönöm, és csakis ajánlani tudom, már ha a fiúk szeretik az ilyen krémes palacsintákat.:)

      Törlés
  12. Uh az kép nagyon durva ami belülről mutatja. Palacsintát akarokkkkk ilyen habbal :)))

    VálaszTörlés
  13. Hát ismét egy fantasztikus ötlet! Jöhetne!

    VálaszTörlés