2010. augusztus 2., hétfő

Kapros-vajas galuska.



Szeretem a vajas galuskát levesbetétként, mert nemcsak gyorsan elkészül, de még nagyon finom is. Nem kell külön bajlódni vele, rögtön a levesbe lehet szaggatni a főzés végénél. Különböző ízesítéssel készítettem már, de most kipróbáltam a kapros változatot is. Nekem nagyon ízlett, igaz én kaporimádó vagyok. A tegnapi cukkinilevesbe készült és a két íz nagyon passzolt egymáshoz. Persze eltudom még képzelni ezt a kapros változatot egy salátalevesbe, vagy éppen zöldbablevesbe is.





10 dk liszt
5 dk vaj
1 db tojás

kapor


Egy tányérba tenni a lisztet, közepébe ütni a tojást. Ízlés szerint sózni és apróra vágott kaprot adni hozzá.
A vajat mikróba felolvasztani, majd ezt is a többi hozzávalóhoz önteni.
Jól kikeverni, majd galuskaszaggatóval, vagy kiskanállal a forró levesbe szaggatni. (én kanállal szaggattam bele)
Addig főzni mérsékelt lángon, még a galuskák a leves tetejére feljönnek.

2 megjegyzés:

  1. Bianka!
    Szerintem nagyon finom volt ehhez a leveshez, de kifogom még másikkal is próbálni.:)

    VálaszTörlés