A hétvégén gondolom sok helyen előkerülnek a grillek, tárcsák, és akinek egyik sem áll a rendelkezésére, sütőben is megsütheti az előzőleg bepácolt húsokat. Mivel mi a szaftosabb húsokat szeretjük, így én oldalast pácoltam be, majd sütöttem szép pirosra, szaftosra. A pácoláshoz kedvenc Heinz termékeimet hívtam segítségül, és mivel nem szerettem volna hogy a hús rágós, és esetleg kemény maradjon, így előzőleg félpuhára főztem, ezzel is lerövidítve a sütési időt. Persze az előfőzéstől el is tekinthetünk, mert szép lassan sütve a hús, kellően megpuhul. Tálaláskor pedig nem is kell hozzá más, mint egy szelet friss fehér kenyér és egy finom saláta.
Hozzávalók a páchoz:
3 gerezd fokhagyma
2 ek Heinz mézes-mustár
2 ek Heinz ketchup
1ek Heinz Chipotle fokhagymás szósz
1 tk római kömény
1 tk koriander
1 mk füstölt pirospaprika
só (ízlés szerint)
színes bors (ízlés szerint)
1,5 dl olaj
1-1,5 kg oldalas feldarabolva (félpuhára főzve)
Az oldalast ízlés szerint daraboljuk fel, és sós vízben főzzük félpuhára, majd szedjük ki, és hűtsük ki teljesen.
A római köményt és a koriandert állandó kevergetés (rázogatás) mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg, majd öntsük át egy mozsárba, és őröljük porrá. (amikor elkezd pattogni, akkor rögtön vegyük le a tűzről, nehogy megégjen)
Egy tálba tegyük bele a pác hozzávalóit, és keverjük alaposan össze.
Ezután alaposan forgassuk bele a pácba a félpuhára főzött oldalast, majd fedjük le a tálat, és hagyjuk pár órán át pácolódni. (én egész éjszakára betettem a hűtőbe, hogy az ízek kellően átjárják a húst)
Sütés előtt egy tepsibe helyezzük egymás mellé a bepácolt oldalast, majd kanalazzuk rá a visszamaradt pácot.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. Sütés közben többször fordítsuk át, hogy mindkét oldala szép egyenletesen süljön.
Tálaláskor a pirosra, szaftosra sült oldalast ízlés szerint friss kenyérrel, salátával kínáljuk.